Meteen naar de inhoud
Home » Blog » MAKE-UP VLEKKEN VERWIJDEREN

MAKE-UP VLEKKEN VERWIJDEREN


  Welkom bij ons blog, waar we je graag laten zien hoe je make-up vlekken uit kleding kunt verwijderen en je favoriete outfits kunt redden!

  We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat een beetje make-up op onze kleding terechtkomt, of het nu een foundationvlek op je kraag is of een lipstickvlek op je mouw. Gelukkig zijn er enkele handige tips en trucs om deze vlekken effectief te verwijderen, zodat je kleding er weer als nieuw uitziet.

  1. Foundation: Als er foundation op je kleding terechtkomt, dep dan voorzichtig met een vochtige doek of een make-upverwijderingsdoekje om de overtollige foundation te verwijderen. Breng vervolgens een beetje vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel aan op de vlek, wrijf voorzichtig in en spoel af met koud water. Herhaal indien nodig totdat de vlek verdwenen is en was de kleding zoals gewoonlijk.
  2. Lipstick: Om lipstickvlekken te verwijderen, schraap je eerst voorzichtig het overtollige gedeelte weg met een bot mesje of een lepel. Breng vervolgens een beetje vlekkenverwijderaar, zoals een vlekkenpen of een mengsel van afwasmiddel en water, aan op de vlek en dep voorzichtig met een schone doek. Spoel af met koud water en was de kleding zoals gewoonlijk.
  3. Mascara of eyeliner: Mascara- of eyelinerstrepen kunnen het beste worden behandeld met een make-upverwijderaar op oliebasis. Breng een paar druppels aan op een wattenschijfje en dep voorzichtig op de vlek. Wrijf niet te hard om te voorkomen dat de vlek verder in de stof wordt gewreven. Spoel af met koud water en was de kleding zoals gewoonlijk.
  4. Blush of bronzer: Als er blush of bronzer op je kleding terechtkomt, gebruik dan een vochtig doekje of een make-upverwijderingsdoekje om voorzichtig te deppen en de vlek te verwijderen. Behandel eventuele resterende vlekken met een mengsel van water en mild wasmiddel, wrijf zachtjes in en spoel af met koud water. Was de kleding vervolgens zoals gewoonlijk.

  Mocht de vlek nog niet verdwenen zijn?
  Laat het kledingstuk minimaal 24 uur weken in een lauwwarm sopje met groene zeep tot de vlekken eruit zijn getrokken. Was ook hierna de kleding vervolgens zoals gewoonlijk.
  Onthoud altijd om voorzichtig te zijn bij het behandelen van make-up vlekken en test eventuele reinigingsmiddelen op een klein, onopvallend deel van de kleding voordat je ze op de vlek aanbrengt. Volg ook altijd de wasinstructies op het kledinglabel.

  Met deze handige tips kun je make-upvlekken effectief verwijderen en je kleding weer laten stralen. Dus maak je geen zorgen als er een ongelukje gebeurt, je hebt nu de juiste tools om het probleem aan te pakken en je favoriete outfits te redden!

  Laat ons weten welke tips voor jou het meest behulpzaam waren en deel je eigen trucs om make-up vlekken te verwijderen.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *